PODCASTPRISEN 

2019

Lyt til de nominerede

Vi modtog hele 188 indstillinger til Podcastprisen 2019, og for hver kategori har juryerne vendt og drejet de indstillede kandidater for at finde frem til de fem nominerede og en vinder. Her kan du lytte til alle de nominerede.

 

Tusind tak til alle der har sendt en indstilling til Podcastprisen 2019. 

De nominerede i årets koncept

Astropod
Én gang om måneden tager Astropod månedens tilsvarende stjernetegn op til grundig, underholdende og konstruktiv undersøgelse. De to værter afliver myter om astrologi, og giver råd til, hvordan man kan indgå i en kærlighedsrelation til det pågældende tegn, og generelle anbefalinger til, hvordan man kommer bedst igennem hvert stjernetegns sæson. Desuden indgår en fast, astrologisk brevkasse, hvor værterne svarer på spørgsmål fra lytterne.
Store Scener
Store Scener er en podcastserie, der handler om de største øjeblikke i scenekunsten. Serien er en introduktion til udvalgte forestillinger på Det Kongelige Teater i sæsonen 2018/19.
Hvert afsnit tager udgangspunkt i én bestemt forestilling, og i afsnittet fortæller en af de medvirkende (enten en instruktør eller skuespiller) om den scene, han/hun synes, er den største i forestillingen.
Fars Dreng
Podcasten Fars Dreng, tager fat i de udfordringer man har som teenager og som forælder og hvor man godt kunne bruge et godt råd i begge lejre. Det er samtaler om livets store og små spørgsmål mellem en Far der gider at lytte og en søn der ikke helt har afskrevet sin far som et fortidslevn.
A Seat At The Table
A Seat At The Table er stedet, hvor vi uden filter lufter vores tanker, refleksioner og følelser om stort set alt mellem himmel og jord, der handler om at være en minoritet med afrikanske rødder i dagens Danmark. Uhørte sandheder kommer på bordet, fordomme bliver gjort til skamme og vi udfordrer også hinanden på vores holdninger til mænd, hår, politiske overbevisninger og meget andet. (Alt sammen tilsat lidt dansk sarkasme og afrikansk temperament.)
Radionauterne
Radionauterne er et inkluderende lærings- og underholdningsprogram, der giver alle børn mulighed for at engagere sig i naturvidenskabelige spørgsmål på en sjov og anderledes måde. Radionauterne er inkluderende i mere en én forstand. Først og fremmest fordi børnene er medskabere af podcasten, ved at det er deres spørgsmål og undren, der danner grundlag for alt lige fra emnevalg over interviewguide til opbygning af selve afsnittet.
Show More

De nominerede i årets samarbejde

Det Ekstraordinære
‘Det Ekstraordinære’ er en kollaboration mellem forfatter, fortæller og podcastproducent Sigurd Hartkorn Plaetner og kulturlaboratoriet Prxjects by Mercedes-Benz. Samarbejdet er en relevant kandidat i kategorien ‘årets samarbejde’: Sammen har Sigurd Hartkorn Plaetner og Prxjects formået at lave en serie med stor eksistentiel tyngde.
Med Kloden I Kurven
Med Kloden I Kurven er en podcast om den forskel den enkelte forbruger kan gøre med sin indkøbskurv.
I perioden marts 2018 til april 2019 er der udkommet to sæsoner af podcasten med to forskellige udtryk. Den første tager udgangspunkt i Nadia Gattas eget liv og undren over fx hvorfor økologiske bananer er pakket ind i plastik. Den anden er fokuseret omkring plastik-problematikken, og har Vigga Svensson som vært og et panel af eksperter som deltagere.
Jacobs Slum
Jacobs slum er en podcast, der er opstået i samarbejde mellem Netudgaven og BYLYD. Jacobs slum kombinerer grundig historisk research og velskrevet historiefortælling med et levende og eksperimenterende lydbillede, der blander historieformidling, interviews, klassisk musik, optagelser fra New York og reallyde. De gamle historiske kilder og Jacob A. Riis' fortælling får helt nyt liv med Jacobs slum, som andre medier end lyden ikke ville kunne.
E-Mærket podcast
Vores podcastserie om GDPR, produceret i et tæt samarbejde med Datatilsynet, fortjener at vinde fordi, at podcasten gennem et veltilrettelagt og gennemtænkt format fuldender podcastens allerhelligste mål; nemlig at undervise, underholde og oplyse erhvervsdrivende landet over om det meget tunge, juridiske emne, persondataforordningen (GDPR).

Podcasten forsøger, med fortællergreb og inspiration fra Third Ear, at gøre emnet interessant nok til at travle webshopejere frivilligt gider at lytte til.
Det er bare en overgang
Overgangsalderen er tabu. Men hvorfor egentlig? ’Det er bare en overgang’ er en podcastserie, hvor Line Baun Danielsen, som selv mærker overgangsalderen på egen krop, dykker ned i emnet. Det skal handle om angsten for at blive ’gammel’, hvad der rent biologisk sker med kroppen og om identitet. For hvem er vi kvinder, når vi ikke længere er frugtbare gudinder med faste bryster og stram hud? Line taler både med eksperter på området og med tre kvinder, som deler hver deres personlige historie.
Show More

De nominerede i årets fortælling

Et Langsomt Mord
I 1991 blev der begået 73 mord i Danmark. I Danmark finder vi næsten altid ud af, hvem der slår hinanden ihjel og hvorfor, men 3 af de 73 mord er stadigvæk uopklarede. Der var også en sag, hvor politiet ikke kunne fastslå, hvordan personen døde. Jesper Helge Hansen blev 27 år gammel. Han blev fundet i en vaskekælder i udkanten af Svendborg med kraniebrud og brud på brystkassen. Han efterlod sig en halvtom lejlighed, en masse spørgsmål og en fireårig søn.
Karoline Journal 5305
Karoline blev isoleret på en lille ø i Storebælt, Sprogø. Det er en ø, du sikkert kender, du kan ikke undgå at se den, når du kører over broen.

En læge ved navn Christian Keller fik indrettet øen til en anstalt for dem, et han kaldte ‘moralsk åndssvage kvinder’. Karoline var en af disse kvinder - en afviger. Karoline var også en af dem, der var med i et andet forsøg, et forsøg, som Danmark var foregangsland for, nemlig tvangssterilisation af åndssvage.
Worms Skat
I Worms Skat går ikke-lineær fortælling, skuespil, lyddesign, musik og research op i en højere enhed, i denne sære, historiske true-crime-doku-serie. Den afspejler virkelig hvad podcast-mediet kan, når lyd og fortællekunst går hånd i hånd. Og så er den bare sindssygt fængende. Måske er hovedplottet slet ikke det mest spændende i den historie?
Den Sjette Masseuddøen
Jorden har fem gange været ramt af masseuddøen blandt arter.

For 65 millioner år siden kolliderede en asteroide med jordkloden, og op imod 75 procent af alt dyre- og planteliv forsvandt, heriblandt datidens herskere dinosaurerne. Dette var 'den femte store masseuddøen'.

Nu sker det igen! Jordens arter uddør i et hastigt tempo. Denne gang er det dog hverken supervulkaner, ekstreme istider eller asteroidenedslag, der står bag, men derimod nutidens herskere, menneskearten Homo sapiens.
Drømmenes Kaptajn
Drømmenes Kaptajn - en serie på 5 episoder sendt på P1 i 2018.
Serien handler om Troels Kløvedal, men også om de sidste 40 års danmarkshistorie, og den undersøger hvorfor vi som mennesker har brug for at have eventyrlige rollemodeller og drømme, som viser os at livet kan være mere end hverdagens trommerum.

Serien former sig som en samtale på tværs af tid og rum mellem Susanna Sommer (barn af parcelhusgenerationen og 60ernes nye middelklasse) og Troels Kløvedal (ungdomsoprørets eventyrer)
Show More

De nominerede i årets Talent

Mei Bao
Mei Bao blev en del af The Lake Radio for to år siden, men havde ikke noget radioerfaring. Nu er hun ubetinget det stærkeste kort som vi har med en musikalsk klippeteknik, et øre for kunstnernes stærke historie og hendes ufatteligt rare og personlige speak.
Hun har for Lake lavet to serier, som er værd at fremhæve. "Musikken udefra", som er en serie i seks dele, der dykker ned i den musik, der kommer "udefra", dvs. fra de ikke-vestlige dele af verden.
Mikkel Emil Lützen
Mikkel Emil Lützens podcast "Verdens Mærkeligste Opfindelser" er original, modig og selvudstillende. Der findes ikke en lignende podcast derude.
Astropod
Astropod formår at formidle fængende, originalt og uformelt om astrologi og spiritualitet - et område, der virker til at optage et stigende antal danskere og ditto danske podcastlyttere. Astropod er en ny, spændende stemme på den danske podcastscene, og gør sig især positivt bemærket på grund af sine to værter, Amalie Bendixen og Marianne Gellert. Med deres gode synergi, smittende formidlingsglæde og behagelige væsen er de fænomenalt selskab og er gode til at balancere humor og alvor og tyngde.
Sigurd Hartkorn Plaetner
Sigurd Hartkorn Plaetner har med serien ’Det Ekstraordinære’ rejst verden rundt og insisteret på at fortælle de historier, der fortæller os noget om at være mennesker – og så gør han det med et stramt fortællermæssigt greb, der gør historierne relevante og medrivende. Han beskæftiger sig med krig, sorg, tilgivelse og kærlighed, men trods de komplekse begreber, formår han at gøre det nært, relevant og særdeles begribeligt.
Sandra Mia Susgaard
Som klipper og lyddesigner på podcastserien Den nye stil - historien om dansk rap fra P3, har Sandra Mia Susgaard stået for at tage afgørende dramaturgiske valg, fremkalde scenerne fra de medvirkendes anekdoter og med lyd, arkivklip og musik skabe spænding, store følelser og forløsende øjeblikke. Hun skaber film på radio og er et helt uset stort naturtalent. Da serien udkom i foråret 2018 havde hun kun lavet én radioproduktion før: DR-podcasten Sagnfolket.
Show More

+45 42 76 13 17

kontakt@centerforpodcasting.dk

Center For Podcasting

Vækstfabrikken Lydens Hus

Gammel Kongevej 11-13, 4.sal

1610 København

  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon