top of page
Search
  • Admin

Foretræde i Folketingets Kulturudvalg

Center for Podcasting havde d. 4 december foretræde i Folketingets Kulturudvalg for at sætte podcasting og podcasteres rettigheder på dagsordenen.
Vi brugte tiden til at fortælle om, hvordan kulturlovgivningen, medielovgivningen og systemet generelt kan tilgodese lyd og podcasting i højere grad.

"Lydens anden guldalder" er begyndt og med politisk velvillighed og en tidssvarende kulturpolitik kan aktører i dansk podcasting, store som små, få mulighed for at satse mere på at skabe gode podcasts - og måske gøre Danmark til et førende lyd- og podcastland


Vi satte særligt fokus på 6 vigtige problemstillinger.


- Mediestøtte: Mediestøtten er på mange områder ude af sync med hvilket medielandskab, der findes, og udelukker i det store hele lyd på en ikke-hensigtsmæssig måde. 


- Public Service-Puljen: På grund af genåbningen af medieaftalen har man bremset den ekstremt vigtige beslutning der hed, at puljen også skulle være åben for podcasting. Dansk podcasting har pr. 1. januar 2020 mistet flere millioner som følge af den beslutning. Ved det kommende medieforlig skal podcasting seriøst og der skal penge til podcasting - en øremærkning til lyd i public service puljen eller en selvstændig pulje til væsentlige, originale podcast og lydprodukitioner.

- Kulturstøtte: Al kulturstøtte fordeles til film, musik, litteratur osv. i fastforankrede søjler - en afspejling af et meget reaktionært mediebillede, som per definition udelukker lyd. Der er INGEN penge til lyd, lydfortællinger og podcasts.

- Uddannelse og talentudvikling: Visioner på dette område vil give Danmark en masse kultur, der ikke eksisterer og give Danmark et forspring på globalt plan i en branche, der spirer. 

- Mediemastodonter og Techgiganter: Store techgiganter har drevet forretning på dansk-produceret lydindhold, herunder DRs og 24Syvs kæmpe repertoire, i mange år uden at betale en eneste krone tilbage.De forskellige platforme skal betale for det indhold, de udnytter - og pengene skal finde tilbage til dansk podcasting.
Mange tak til politikerne for taletiden. Tak til Britt Bager, Søren Søndergaard, Uffe Elbæk og Birgitte Bergman for de gode spørgsmål og sidst men ikke mindst tak til Bertel Haarder for at tillade lidt ekstra spørgetid.

55 views0 comments

Comments


bottom of page