top of page
Search
  • Admin

Forundersøgelse: Udviklingen af lyd og podcast i Danmark skal løftes

Updated: Nov 6, 2023
Brancheforeningen Nye Medier og interesseorganisationen Center for Podcasting går med støtte fra DR i gang med en forundersøgelse af initiativer, der skal løfte udviklingen af lyd og podcast i Danmark.

Udviklingen af lyd og podcast i Danmark skal have et markant løft. Det er hovedbudskabet fra brancheforeningen Nye Medier og interesseorganisationen Center for Podcasting. Derfor vil de med støtte fra DR nu undersøge, hvilke initiativer der kan være med til at sætte skub i udviklingen. Søren Brunsgaard, der er formand for Center for Podcasting, uddyber: ”Lyd og podcast har gennemgået en fantastisk udvikling på få år og fylder mere og mere. Indholdet fornyes konstant, og måden, man lytter og tilgår podcast på, er i forandring. Men det betyder også, at talentudvikling, generel dygtiggørelse på området og plads til at eksperimentere halter bagefter. Det kalder på en samlende aktør på området, der seriøst dyrker dette, så vi kan få indhold, der har den kvalitet, der egentlig er potentiale for.”

Ingen hjælp til kommende lydstjerner Nye Medier og Center for Podcasting peger på, at det i Danmark er en selvfølgelighed på andre kulturområder som for eksempel kunst og film, at der findes etablerede institutioner, der udvikler og kvalificerer talenter på de forskellige områder. Det mangler indenfor lyd og podcast. ”Kommende lydstjerner bliver ikke udklækket og hjulpet på vej, som det er nu. Det betyder, at mange talenter skifter karrierespor, netop fordi andre brancher tilbyder udvikling, bedre vilkår og rammer, der understøtter deres lyst til at formidle,” siger Søren Brunsgaard.

Tre forslag skal styrke området Nye Medier og Center for Podcasting har i deres forskellige regi de seneste år stået bag en række arrangementer, der har haft til formål at kvalificere og udforske lyd- og podcastområdet. De har dog primært været drevet af frivillighed fra arrangører og undervisere.

”På baggrund af de erfaringer mener vi, at vi har et godt bud på et sæt af initiativer, hvor de dygtigste på området underviser nuværende og kommende stjerner. Derfor har vi udarbejdet tre fokusområder, som vi mener både hver for sig og sammen, vil være med til at styrke lyd- og podcastområdet,” siger Anne Sofie Christensen-Dalsgaard, forperson i Nye Medier.


De tre forslag er (læs one-pagers i de 3 links):

  1. En talentudviklingsskole, som er inspireret af de fællesskaber og uddannelser, man kender fra filmverdenen, såsom Super 16, Super 8 og 18frames. Den skal være et rum og værksted, som kan udklække morgendagens dygtigste lydfortællere og stemmer. Læs mere her.

  2. Et laboratorium, som både kan udvikle og gøre en idé skarpere, inden den ’sælges’. Det skal også være en ’rugekasse’ for vigtige, sjove og alternative stemmer, som nok har potentialet og de fleste forudsætninger, men mangler et sted, hvor de kan udvikle, kvalificere og gøre deres projekt til en succes. Læs mere her.

  3. Efter- og videreuddannelse. For at imødekomme behovet for høj kvalitet på lyd skal der tilbydes kurser og arrangementer, som er økonomisk selvbærende. Indholdet skal tilpasses den etablerede mediebranches behov for at dygtiggøre sig og forsyne den med de nødvendige færdigheder og værktøjer til at producere lyd af høj kvalitet og skabe fantastiske podcast. Læs mere her.

DR støtter forundersøgelse Ved hjælp af midler fra DR sætter Nye Medier og Center for Podcasting nu gang i en forundersøgelse af initiativerne til at løfte lyd og podcast i Danmark. ”De kommende måneder vil vi lave et grundigt undersøgelsesarbejde med inddragelse af branchens relevante aktører med henblik på at definere og udvikle forskellige løsninger, som forhåbentligt kan etableres igennem brede samarbejder, partnerskaber og støtte,” siger Anne Sofie Christensen-Dalsgaard.

Om DR’s støtte til forundersøgelsen siger Lasse Bastkjær Jensen, der er direktør for Strategi og Brugere i DR: ”Det er et vigtigt og godt initiativ, og vi synes, at DR om nogen har et medansvar for at sikre, at både kvaliteten af lyd og podcast og udviklingen af talenterne på området styrkes. Derfor vil vi gerne støe det undersøgelsesarbejde, som Nye Medier og Center for Podcasting nu sæer gang i.”

VIL DU VIDE MERE? Kontakt initiativtagerne hos Center for Podcasting og Nye Medier:

Søren Brunsgaard, 42 76 13 17, soren@centerforpodcasting.dk

Anne Sofie Christensen-Dalsgaard, 27 21 21 06, forperson@nyemedier.nu87 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page