top of page
Search
  • Admin

The Heart-vært lægger røgslør ud om fremtidig podcast


Dem af jer, der følger The Heart-podcastvært Kaitlin Prest på sociale medier, blev i dag præsenteret for en sart lyserød firkant med teksten: En udmelding. Opdateringen kommer, fordi Kaitlin Prest og resten af holdet bag The Heart Radio efter fem års bragende succes holder pause fra den 19. december.


The Heart begyndte oprindeligt som et anarkistisk radioprojekt kaldet  “Audiosmut,” som var startet af bl.a Prest på en radiostation i Montreal, Canada. Senere flyttede hun flyttede til New York sammen med sin medsammensvorne og nuværende The Heart-producer Mitra Kaboli. I millionbyen videreudviklede de projektet til det, vi i dag kender som The Heart, og de endte hurtigt med at blive optaget i det prestigefyldte Radiotopia-netværk.


I dag, fem år senere, annoncerer holdet bag, at den sidste podcastepisode udkommer den 19. december, og noget tyder på, at det bliver den sidste episode nogensinde. Også selvom Prest i den 16 minutter korte service-episode hverken lover eller udelukker, at podcasten en dag vil genopstå. I en podcastverden, hvor værternes trang til at nyskabe er det, der driver branchen fremad, er pauser ofte begyndelsen på slutningen.


Stor lancering i 2018

Prest løfter til gengæld sløret for, at hun er ved at køre noget stort i stilling til lanceringen i 2018. Det bliver noget med queer feminisme og en revulotion, siger hun. Du kan få afsløringen direkte i sin indbakke ved at skrive sig op via et hemmeligt link, og fremover kan du også få de nyeste detaljer om hendes (og de andre kloge feministers) nye radio- og kunstprojekter på The Heart’s SoMe-profiler.

Hvis nogle er blevet nysgerrige på Prest’s fortid, kan I spare tiden på at forsøge at grave lydproduktioner frem fra Audiosmuts hjemmeside. Jeg har selv klikket på samtlige lydbidder derinde, men alle linker i sløjfer tilbage til startsiden. Prest siger også selv, at de gamle optagelser slet ikke findes på nettet.


Den eneste tilgang til Prests radiofortid er direkte fra The Hearts hjemmeside, hvor hun har håndplukket nogle udvalgte udsendelser til aflytning. Jeg kan kun anbefale at lytte til dem. Nu hvor det lakker mod enden, bliver det pludseligt tydeligt hvor meget værdi, det har, at hun har brugt sine egne historier for at tale om vores forhold til sex, krop og sind i det tabu-nedbrydende podcastprogram, The Heart Radio.


Rikke Winther er freelance journalist og medlem af Center for Podcasting. Hun arbejder primært med dokumentarisk journalistik og sekundært med alt andet. Få personlig kontakt til hende på Instagram eller professionel kontakt på LinkedIn

18 views0 comments

תגובות


bottom of page