PODCASTPRISEN.png
baggrund-podpris2022.png

podcastprisen 2022

Podcastprisen 2022 hylder for fjerde år i træk det bedste fra lyd- og podcastverdenen!

Du kan indstille din eller din favoritpodcast mellem 1. december 2023 og 14. januar 2023. Juryerne mødes i februar, og vinderne kåres til prisfest hos Absalon lørdag den 25. februar 2023. 

Følg med her, på facebook og instagram, hvor vi løbende offentliggør juryerne, de nominerede og info om prisfesten hos Absalon.

Overordnede kriterier

 

Podcastbranchen er en broget blanding af medier med store budgetter, mindre produktionsselskaber og en stor gruppe ildsjæle. For at favne bredden og give undergrunden samme vilkår som de store producenter, tager juryerne højde for forskellene i produktionsvilkårene, når de udvælger de nominerede og årets vindere. Samtidig koster det 200 kroner for store medier og virksomheder at indstille en podcast, mens det er gratis for de uafhængige podcastere og ildsjæle.

 

Det gælder for alle priser, at produktionerne skal være udgivet som podcast first. Det vil sige, at de er udviklet til podcastmediet og bruger mediets styrke til eksempelvis: At folde historier eller samtaler ud i den form og længde, der passer til fortællingen og ikke sendefladen. At ramme en helt specifik niche og målgruppe. At skabe intime lytterum. At udvikle og bruge lyd som aktiv medfortæller, eller at give stemme til mennesker, der ellers ikke kommer til orde.

 

Prisen gives til podcasts, der er udkommet i perioden fra 01/01/2022 til 31/12/2022. Hvis de overordnede kriterier ikke er opfyldt, bliver podcasten ikke taget i betragtning.

 

De seks priser

 

Find kriterierne for de enkelte priser nedenunder, hvor vi også løbende offentliggør årets juryer.

Årets eksperiment

 

Årets eksperiment gives til en podcast, der gennem eksperimenter med alt fra lyddesign til koncept hæver mediet til nye højder. Vinderen af Årets eksperiment viser forståelse for mediet og mod til at gå i helt nye retninger. I bedømmelsen lægger juryen vægt på opfindsomhed, det unikke bidrag og modet til at tage chancer.

Årets fortælling

 

Årets fortælling gives til årets bedste fortælling i lyd, hvor lyde, stemmer, musik og stilhed tegner billeder for lytternes indre biograf. Fortællingen kan frit blande dokumentar og fiktion, men den skal løbe over minimum to afsnit. I bedømmelsen lægger juryen vægt på den gode historie, lydens plads som medfortæller og originalitet.

Årets Niche

 

Årets niche gives til en podcast, der går i dybden med en niche med indlevelse og passion, så lytterne båder er underholdt og bliver klogere. I bedømmelsen lægger juryen vægt på værternes evne til at formidle deres stof med engagement og ramme nichen.

Årets lyddesign

 

Årets lyddesign hylder det gode håndværk - Fra kompositionen af stemmer, lyde, musik og stilhed, der skaber fængslende fortællinger. Til den rammende jingle eller underlægningsmusik, der sætter podcastens tone. I bedømmelsen lægger juryen vægt på musikalitet, håndværk og evnen til at forløse en fortælling, så den kryber ind under huden.

Årets talent

 

Årets talent hylder nye stemmer og gives til podcastere, der har markeret sig på lydscenen inden for det seneste år. Kategorien favner alle roller inden for podcasting - fra det gode værtskab til lyddesign og klip. I bedømmelsen lægger juryen blandt andet vægt på kreativitet, mod og potentiale.

podcastprisen 2021

Vinderne af Podcastprisen 2021 blev fundet lørdag den 5. marts hos Absalon. Juryerne havde reduceret  årets 205 indstillinger til 30 nominerede, syv vindere og to special mentions. Læs mer om årets jury, de nominerede og vinderne her!

Find billeder fra aftenen her, på facebook og instagram. Podcastprisen 2021 blev til med støtte fra Dansk Journalistforbunds aktivitetspulje. Tak for det

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinderne af Podcastprisen 2021 - find det fulde overblik her

podcastprisen 2020

I 2020 kom der 280 indstillinger fordelt på de seks kategorier: Årets eksperiment, Årets fortælling, Årets nørderi, Årets samarbejde, Årets talent og Årets underholdning. De seks juryer udvalgte 30 nominerede - fem i hver kategori - og vinderne blev kåret den søndag 29. november hos Absalon på Sønder Boulevard 73. Find eventet på Facebook her.

Her er vinderne af Podcastprisen 2020

 

 

 

Årets eksperiment 

ROSAS REALITY RADIO, Rosa Marie Frang (optagelse, tilrettelæggelse, musik og klip), Brit P. Jensen (konsulent) og Kasper Janus Rasmussen (masterering), rosasreality.com/

 

Årets fortælling  

BLACKOUT - PIGEN PÅ BILLEDET, Sara Bjelke Refsbech (fortæller), Anne Pilegaard Petersen (tilrettelægger), Rune Sparre Geertsen (redaktør). Produceret af Filt Cph for DR.

 

Årets nørderi 

KVINDE KEND DIN HISTORIE, Gry Nielsen-Jexen (vært), Cecilie Wortziger (tilrettelæggelse og produktion),  Frej Levin (musik) og Sofie Nørgaard Kampmark (grafik)

 

Årets samarbejde 

ÅSTEDER - FORTÆLLINGER FRA GUDENÅEN, Lene Grønborg (produktion), journalist og podcastproducent Susanna Sommer - et samarbejde mellem otte museer, 2 turistorganisationer omkring Gudenåen, Silkeborg Arkiv og de syv kommuner i GudenåSamarbejdet. 

 

Årets talent

CILLE LEWINSKY, Talk Town

 

Årets underholdning 

PÅ BAGSÆDET MED HAV & KAMAL, Kamal Hassan og Havshen Nabaz, DR P3 podcast

 

Pionerprisen

HINDENBURG, Chris Mottes (CEO og partner), Preben Friis (CTO og founder), Nick Dunkerley (Creative Director og founder)

 

Find juryernes begrundelserne og samlet info om Podcastprisen 2020 her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nominerede til Podcastprisen 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALle vinderne.png
Podcast2020.jpg
De nominerede er....png

PodcastPrisen 2019

Find de nominerede til og vinderne af Podcastprisen 2019 her

Vinderne af podcastprisen 2019

A IMG_6094.JPG