Kopi af Kopi af podcastprisen 2020 (1).p

podcastprisen 2020

 

Podcastprisen 2020 hylder for andet år i træk det bedste fra lyd- og podcastverdenen!

I 2020 kom der 280 indstillinger fordelt på de seks kategorier: Årets eksperiment, Årets fortælling, Årets nørderi, Årets samarbejde, Årets talent og Årets underholdning. De seks juryer udvalgte 30 nominerede - fem i hver kategori - og vinderne blev kåret den søndag 29. november hos Absalon på Sønder Boulevard 73. Find eventet på Facebook her.

Her er vinderne af Podcastprisen 2020

 

 

 

Årets eksperiment 

ROSAS REALITY RADIO, Rosa Marie Frang (optagelse, tilrettelæggelse, musik og klip), Brit P. Jensen (konsulent) og Kasper Janus Rasmussen (masterering), rosasreality.com/

 

Årets fortælling  

BLACKOUT - PIGEN PÅ BILLEDET, Sara Bjelke Refsbech (fortæller), Anne Pilegaard Petersen (tilrettelægger), Rune Sparre Geertsen (redaktør). Produceret af Filt Cph for DR.

 

Årets nørderi 

KVINDE KEND DIN HISTORIE, Gry Nielsen-Jexen (vært), Cecilie Wortziger (tilrettelæggelse og produktion),  Frej Levin (musik) og Sofie Nørgaard Kampmark (grafik)

 

Årets samarbejde 

ÅSTEDER - FORTÆLLINGER FRA GUDENÅEN, Lene Grønborg (produktion), journalist og podcastproducent Susanna Sommer - et samarbejde mellem otte museer, 2 turistorganisationer omkring Gudenåen, Silkeborg Arkiv og de syv kommuner i GudenåSamarbejdet. 

 

Årets talent

CILLE LEWINSKY, Talk Town

 

Årets underholdning 

PÅ BAGSÆDET MED HAV & KAMAL, Kamal Hassan og Havshen Nabaz, DR P3 podcast

 

Pionerprisen

HINDENBURG, Chris Mottes (CEO og partner), Preben Friis (CTO og founder), Nick Dunkerley (Creative Director og founder)

 

Find juryernes begrundelserne og samlet info om Podcastprisen 2020 her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nominerede til Podcastprisen 2020

 

Overordnede kriterier

 

Podcastbranchen er en broget blanding af medier med store budgetter, mindre produktionsselskaber og en stor gruppe ildsjæle. For at favne bredden og give undergrunden samme vilkår som de store producenter, tager juryerne højde for forskellene i produktionsvilkårene, når de udvælger de nominerede og årets vindere. Samtidig koster det 150 kroner for store medier og virksomheder at indstille en podcast, mens det er gratis for de uafhængige podcastere og ildsjæle.

 

Det gælder for alle priser, at produktionerne skal være udgivet som podcast first. Det vil sige, at de er udviklet til podcastmediet og bruger mediets styrke til eksempelvis -  At folde historier eller samtaler ud i den form og længde, der passer til fortællingen og ikke sendefladen - At ramme en helt specifik niche og målgruppe - At skabe intime lytterum eller at give stemme til mennesker, der ellers ikke kommer til orde.

 

Prisen gives til podcasts, der er udkommet i perioden fra 01/05/2019 til 01/11/2020. Hvis de overordnede kriterier ikke er opfyldt, bliver podcasten ikke taget i betragtning.

 

De seks priser

Årets eksperiment

 

Årets eksperiment gives til podcasten, der gennem eksperimenter med alt, hvad podcast indebærer, hæver mediet til nye højder. Årets eksperiment gives til en podcast, der både viser forståelse for mediet og tør gå i helt nye retninger.

Årets fortælling

 

Årets fortælling Årets fortælling gives til årets bedste fortælling i lyd, der gør brug af lyde, stemmer, musik og stilhed til at tegne billeder for lytternes indre biograf. Fortællingen kan frit blande dokumentar og fiktion, men den skal løbe over minimum to afsnit. I bedømmelsen lægger juryen vægt på den gode historie, lydens plads som medfortæller, originalitet og mod.

Årets nørderi

 

Årets nørderi gives til en podcast, der har formået at udfolde et særligt emne på indlevende vis, så det ikke kun er kernemålgruppen, der har lyst til at lytte med. I bedømmelsen lægger juryen vægt på værternes passion, deres formidling og evne til at ramme nichen.

Årets samarbejde

 

Årets samarbejde dækker en podcastserie eller produktion, der har indgået et bemærkelsesværdigt samarbejde med en ekstern aktør. Dette samarbejde kan være, men er ikke begrænset til et kommercielt samarbejde. Samarbejdet bedømmes blandt andet efter dets betydning for podcastbranchen, nytænkning, og om det har gjort en forskel for producent eller lytter.

Årets talent

 

Årets talent hylder nye stemmer og gives til podcastere, der har markeret sig på lydscenen inden for det seneste år. Kategorien favner alle roller inden for podcasting - fra det gode værtskab til lyddesign og klip. I bedømmelsen lægger juryen blandt andet vægt på kreativitet, mod og potentiale.

Årets underholdning

 

Årets underholdning hylder stemmerne, der får os til at grine højt på cyklen og i badet. Med et godt værtskab eller koncept bliver lytteren taget med ind i et rum og en varme, der smitter og inviterer. I årets underholdning lægger juryen vægt på konceptets styrke og værternes evne til at holde rummet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podcast2020.jpg
De nominerede er....png
ALle vinderne.png

PodcastPrisen 2019

Find de nominerede til og vinderne af Podcastprisen 2019 her

Vinderne af podcastprisen 2019

A IMG_6094.JPG