top of page
Search
  • Admin

Karen Straarup i Aarhus: "Sindssygtmange gode historier indbygget i ungdomslivet"


Skrevet af Anders Worup


Brun kartoffel, Familie før alt, 2% tilbage, Tværs, Snapdok Syrien og ikke mindst Den nye stil - historien om dansk rap. Bag disse podcasts gemmer sig en redaktør. Hun hedder Karen Straarup, og hun er podcastredaktør på P3.


For de tæt på 40 opmødte til Center for Podcastings andet arrangement i Aarhus afspiller Karen Straarup flere eksempler på podcasts, som hun har været til at producere.

Og fælles for dem er, at de har et lækkert lyddesign og fokus på fængende fortællinger. Selv siger hun, at de på redaktionen også er meget opmærksomme på, hvem de fortæller til.

"Vi har en ramme at bevæge os i, som handler om ungdomsliv. Og der får man bare så meget foræret, fordi det er store historier om identitet, kærlighed, venskaber der går op og ned og søgen efter at finde sig selv og blive voksen. Og i det er der indbygget sindssygt mange gode historier," siger Karen Straarup.


Når historierne på P3 Podcast skal fortælles, så er det med greb fra film og romaner, hvor et godt anslag, modstand, klimaks og en hovedperson, som gennemgår en udvikling, er vigtige ingredienser.

"Vi er meget opmærksomme på at tænke på, at det ikke nødvendigvis behøver være en fuldstændigt sindssyg historie for at være en rigtig god historie. Det kan også være en meget lille fortælling, som i sig har et større perspektiv," siger hun og fortsætter: