top of page
Search
  • Admin

Karen Straarup i Aarhus: "Sindssygtmange gode historier indbygget i ungdomslivet"


Skrevet af Anders Worup


Brun kartoffel, Familie før alt, 2% tilbage, Tværs, Snapdok Syrien og ikke mindst Den nye stil - historien om dansk rap. Bag disse podcasts gemmer sig en redaktør. Hun hedder Karen Straarup, og hun er podcastredaktør på P3.


For de tæt på 40 opmødte til Center for Podcastings andet arrangement i Aarhus afspiller Karen Straarup flere eksempler på podcasts, som hun har været til at producere.

Og fælles for dem er, at de har et lækkert lyddesign og fokus på fængende fortællinger. Selv siger hun, at de på redaktionen også er meget opmærksomme på, hvem de fortæller til.

"Vi har en ramme at bevæge os i, som handler om ungdomsliv. Og der får man bare så meget foræret, fordi det er store historier om identitet, kærlighed, venskaber der går op og ned og søgen efter at finde sig selv og blive voksen. Og i det er der indbygget sindssygt mange gode historier," siger Karen Straarup.


Når historierne på P3 Podcast skal fortælles, så er det med greb fra film og romaner, hvor et godt anslag, modstand, klimaks og en hovedperson, som gennemgår en udvikling, er vigtige ingredienser.

"Vi er meget opmærksomme på at tænke på, at det ikke nødvendigvis behøver være en fuldstændigt sindssyg historie for at være en rigtig god historie. Det kan også være en meget lille fortælling, som i sig har et større perspektiv," siger hun og fortsætter:


"Det kan være alt fra en historie om et ungt menneske i udkanten af København eller i Herning. Det er sådan set ligemeget, så længe der er store følelser involveret, og det er en historie, som rører os. Så er den god."

Rum for udvikling I Danmarks Radio har man lige lavet en overhaling af DR TV, som er public service-fyrtårnets streamingtilbud. En lignende strategisk opmærksomhed kunne Karen Straarup godt tænke sig for podcasting, fordi unge især streamer i langt højere grad - også når det gælder lyd.

"Jeg synes helt klart, at der er rum for udvikling. Jeg håber, at der snart er en masse chefer, som beslutter sig for at sætte fut under det her," siger hun. Men uanset er der stadig gang i produktionen på P3's podcastredaktion, hvor de har et far-tema og en ny musikpodcast i støbeskeen, som lytterne kan se frem til.

Selv lytter Karen Straarup for tiden til Have you heard George's podcast?, som hun giver en varm anbefaling med på vejen. Hvis du har spørgsmål eller forslag til Center for Podcasting i Aarhus, så er du meget velkommen til at kontakte Andrew Davidson på andrew@centerforpodcasting.dk . Tak til Lynfabrikken for lån af lokaler og til FO Aarhus for støtte til gave.

215 views0 comments

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page