top of page
Search
  • Admin

En hyldest til dansk Podcasting

Updated: Jul 30, 2019Center For Podcasting og Podcast Festival har sat et nyt projekt i søen.

Dansk podcasting får sin helt egen prisuddeling!

Podcastprisceremonien vil være startskuddet til Podcast Festival 2019, der starter samme dag. 

​​

Med sådan en pris kan vi hylde de, der går forrest, er modige, kreative og laver de bedste podcasts samt sende anerkendelse ud til både podcastere og andre aktører, der er med til at udvikle podcasting i Danmark.


Første år uddeler vi fire priser, som hver repræsenterer noget af det, podcasting er så god til.

På sigt øger vi antallet af kategorier for endnu bedre at indfange diversiteten og bevægelsen i et evigt foranderligt og mangfoldigt podcastlandskab.

Prisuddelingen er støttet af Dansk Journalistforbund og KLUB

Har du spørgsmål til Podcastprisen kan du kontakte os her

Vigtige datoer

  • 24. April: Vi åbner for indstillinger

  • 8. Maj: Deadline for indstillinger kl. 23.59

  • 22. Maj: De nominerede får besked

  • 28. Maj: Prisuddeling på KLUB i Linnésgade fra kl. 10.00 - 12.00


Herunder ses, hvilke priser der skal uddeles, og hvad de enkelte juryer lægger vægt på i bedømmelsen:


For alle priser gælder det, at produktionen, der ligger til grund for nomineringen, skal være udkommet fra 01/01/2018 - 01/05/2019 og at den er udgivet som digital first – hvilket indebærer, at den er produceret og udkommet som podcast først frem for flow.

Det er gratis at indstille til prisen, medmindre din podcast er udgivet af et større mediehus (DR, Bauer Media, 24syv, Politiken, Berlingske etc.), hvis dette er tilfældet, koster det 150 kr. pr. indstilling. Du vil modtage en faktura efterfølgende.

Du kan godt indstille samme podcast til flere priser, men der skal sendes én indstilling pr. kategori.

De 4 kategorier er:

Årets fortælling

Årets fortælling gives til årets bedste fortælling i lyd, der gør brug af lyde, stemmer, musik og stilhed til at tegne billeder for lytternes indre biograf. Fortællingen kan frit blande dokumentar og fiktion, men den skal løbe over minimum to afsnit. I bedømmelsen lægger juryen vægt på den gode historie, lydens plads som medfortæller, originalitet og mod.

Årets Koncept

Årets koncept gives til podcasten, der har fundet et skarpt format - fra programmet med den gode samtale eller interview til den formidlende podcast, der nørder et bestemt tema. I bedømmelsen lægger juryen vægt på sammenhæng, målgruppeforståelse, godt værtsskab og kvalitet over mange episoder.

​​

Årets samarbejde

Årets samarbejde dækker en podcastserie eller produktion, der har indgået et bemærkelsesværdigt samarbejde med en ekstern aktør. Dette samarbejde kan være, men er ikke begrænset til et kommercielt samarbejde. Samarbejdet bedømmes blandt andet efter dets betydning for podcastbranchen, kreativitet, og om det har gjort en forskel for producent eller lytter.

​​

Årets Talent 

​Årets talent hylder nye stemmer og formater, og prisen gives til talenter, der debuterede eller lancerede nyt inden for det seneste år. Kategorien favner alle produktioner og roller inden for podcasting - fra det gode værtskab til lyddesign og klip. I bedømmelsen lægger juryen blandt andet vægt på mod, kreativitet og fornemmelsen for det gode håndværk.


Vil du høre mere om Podcastprisen kan du kontakte os her

60 views0 comments

Comentarios


bottom of page